איך לשתות יין נכון? לכבוד פורים

בעל יקב הבוטיק "הר ברכה" מספר על היקב המשפחתי ומגלה את הסוד של הדרך הנכונה לשתות יין

שרון רוטר

 

ניר לביא, בעל היקב בהר ברכה, מספר כי הגיע ליין מהנשמה. במקור הוא מכפר סבא ושירת ביחידה שפעלה ביהודה ושומרון. ב1993 הוא השתחרר מהצבא, ועשה "עליה" לאזור השומרון, לשכם. הוא ואשתו נטעו כרמים, יצרו ענבים טובים וככה הוא התחיל "לעשות יין" כהגדרתו.

לביא אומר כי כיום אנחנו חיים בעולם של מוצרי קצה, כאשר אדם מסתובב אצלך בכרם או במטע הזיתים הוא רוצה לטעום את היין או את שמן הזית שאתה מייצר. הוא מוסיף כי יקב הבוטיק שלהם הוא משפחתי, כל משפחתו עובדת בכרם. יש לו שישה ילדים, 2 בנים ו-4 בנות, וכולם שותפים בהחזקת היקב.

לביא מספר איך לשתות יין נכון וכיצד מסדרים את היינות לפי סדר הארוחה. "לא ישר קופצים לכבדים אלא מתחילים ביינות היותר קלים ופרחוניים ומהם מתקדמים לכבדים. מתחילים עם חצי יבש, מתוק". לביא אומר כי ביין לעומת משקאות חריפים אחרים ניתן לערבב, "אין שום בעיה, אפילו רצוי".

לביא מספר כי הם הוציאו עכשיו יין חדש לכבוד האביב, יין רוזה, הוא אומר כי הוא יין מאוד פופולארי, קצת נשי, ומתאים לכל סוגי המאכלים, כמו גבינות, דגים או ארוחת בוקר. במיוחד הוא אומר שהוא מתאים לפתיחת הארוחה.

 

 

לחצו כאן להצטרפות לקהילת הוואטסאפ השקטה שלנו ותקבלו את כל העדכונים לפני כולם

עוד באותו נושא
רוצים להתעדכן מיד כשיש חדש?
הצטרפו לניוזלטר:
הרשמה
עדכן אותי
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
צפה בכל התגובות
המכללה לחיים1

כתבות נוספות

שתף :

רוצים להתעדכן מיד כשיש חדש?
הצטרפו לניוזלטר:
0
מה אתם חושבים? נשמח שתגיבו.x

תחזית מזג האוויר

אפשר לבחור ערים מסוימות בלחיצה על המיקום

זמני היום